Bare lige en kop til

Min mand er en af de få og meget heldige mennesker, der kan drikke kaffe om aftenen, uden at det ødelægger hans nattesøvn på nogen måde. En gave, jeg må indrømme, jeg er meget misundelig på, for jeg tilhører ikke denne udvalgte skare. Han er rigtig flink til ikke at drikke kaffe hver eneste aften, men indimellem, så er det noget, han bare er nødt til. Jeg vil gerne finde et eller andet, jeg kan drikke sammen med ham – bare det er koffeinfrit, så jeg kan få min nattesøvn. 

En rød kop te

Klassisk te indeholder koffein, så det var udelukket, og et glas vand er ikke lige det, der er hyggeligt om aftenen. Det skulle være noget varmt og behageligt, som jeg kunne nyde, mens han drak sin kaffe. Løsningen skulle jeg finde i Sydafrika af alle steder. Det var ikke lige der, jeg først havde rettet blikket mod, men svar findes oftest der, hvor man kigger sidst.

Jeg fandt nemlig en drik, der laves af en plante, der hedder rooibos, der betyder rød. For farven er nærmest som en rubin. Smagen er desuden lidt sød, og det er ikke en te, for den har ikke set skyggen af en tebusk. Det bedste ved den er dog, at den smager fantastisk, og at den ikke indeholder koffein.

Den kan købes online

Føler du dig også fristet af den perfekte aftendrik, så er rooibos te lige noget for dig. Jeg køber den online, og nu kommer den på bordet til hverdag og fest. Langt de fleste af vores gæster kan også godt lide den, så det er bestemt et kvalitetsstempel. Selv min mand, den inkarnerede kaffedrikker, kan lide den. Noget, der i hvert fald ikke gælder almindelig te, der ikke lige er ham.

Mange aftener drikker vi faktisk begge to rooibos te og hygger med det, og han synes det er rart, at han har noget at vælge mellem.