En anderledes ferie

Når snakken falder på Italien og ferie her, så er der mange ting, der falder en ind. Det er ture til Rom, hvor du kan opleve historiens vingesus på nærmeste hold, og hvor du kan besøge Peterskirken og Vatikanet. Eller en tur til Venedig med de kendte kanaler. Der er også Milano, der er en af hovedstæderne indenfor modeverdenen. Derudover er der Italien om vinteren, hvor der er mange gode muligheder for at stå på ski. Og endeligt er der maden og vinen, der er kendt verden over for at være i en klasse for sig selv. Men Italien har mere at byde på en blot de almindelige oplevelser for turisterne, for her kan du opleve små og ugenerede afkroge, hvor det bare er dig og alle de lokale.

Det er en helt ny måde at opleve på

Jeg havde egentlig ikke forestillet mig, at det ville være noget for mig at tage langt ud på landet og følge arbejdet derude. Men jeg må sige, at agriturismo toscana har fået mig på andre tanker. Jeg har fået en unik oplevelse, hvor jeg har set det hele indefra, og hvor jeg har fået lov til at være med. Også selvom jeg nok ikke altid har været til megen hjælp, men snarere stået og gået i vejen. Men de lokale har haft den største tålmodighed lige her, og endnu mere vigtigt, så har de nydt at lære fra sig og fortælle om deres arbejde og dagligdag.

Fra jord til bord

Jeg har desuden fået en ny respekt for det begreb, for er har jeg oplevet, hvordan det fungerer i praksis. Jeg har ikke kun deltaget i arbejdet, men også i måltiderne, hvor dagens arbejde nydes sammen med alt det, der bliver gemt. Vinen, der er brygget, de hårde oste og de tørrede skinker. Jeg vil tilbage dertil.