Idéer til børnefødselsdagen

De fleste forældre ønsker selvfølgelig at gøre sine børn glade og få dem til at føle sig elsket samt værdsat. En måde at gøre dette på er ved at fejre dem på deres fødselsdag. Lækker mad, fødselsdagssang, gode gaver og en fødselsdagsfest er alt sammen ting, der kan gøre fødselsdagen komplet. Skal du snart holde en fødselsdag for dit barn, og har du brug for inspiration hertil, er du kommet til det helt rigtige sted.

 

Pynt hjemmet festligt op

Dagen skal markeres, og dette bliver det med festligt pynt. Sæt flag ude foran huset, sådan alle på vejen kan se, at der er fødselsdag i boligen og pust balloner op og hæng dem rundt omkring. Køb sjove fødselsdagshatte, som alle kan have på ved bordet, og placer det korrekte antal fødselsdagslys i kagemanden. Du kan også lave et farvetema for festen, hvor barnets yndlingsfarve dominerer pynten – både på dug, servietter, konfetti, plastikkopper og plastiktallerkner. Selvfølgelig skal der også stå et lille flag ved fødselaren på bordet, og her er et Piet Hein flag ideelt.

 

Få øjnene til at spise maden

Det er en god idé at gøre lidt ekstra ud af maden, sådan den er mere dekorativ og sjovere at se på. Derfor kan du stikke rugbrødsmadderne ud med en stjerneform, dekorere maden med sjove ansigter eller skære grøntsagerne ud i stænger. Det er også godt at lave mad, som børnene selv har mulighed for at håndtere. Her gælder det f.eks. mad som pizzasnegle, pølsehorn, kyllingespyd og minifrikadeller.

 

Sæt gang i selskabslegene

En børnefødselsdag er ikke komplet uden underholdende selskabslege. Her gælder det om at være kreativ – lad børnene mærke ting i en kasse med bind for øjnene, lege kluddermutter, hviskeleg, huskeleg, smagskonkurrencer, billedlotteri, skattejagt, mimeleg, stopdans, tagfat osv. Mulighederne er uendelige, og det gælder blot om at være kreativ i sin tankegang.