Pas på vores regnskov

Bæredygtighed er et central emne, som spiller en stor rolle i hele verden. Jorden er under et stort pres og mange års overforbrug, har gjort, at vi har haft et støre forbrug af jordens ressourcer, end jorden har kunne nå at reproducere. Det vil sige, at vi har brugt så mange naturressourcer, at nogle af dem har vi simpelhent opbrugt. De kommer ikke igen. 

Kunne du forestille dig kun at have møbler af plastik? Nej, vel. Men det er det, det kan ende med, hvis vi bliver ved med at bruge hele regnskoven ressourcer, uden at lade den få lov til at komme sig igen, efter alt for mange år hvor vi har fældet en stor del af regnskovens træer. 

Regnskoven har en stor indflydelse på vores klima. Derfor er det også meget vigtigt, at vi bevarer regnskoven, og måske endda ligger endnu flere kvadratkilometer om til regnskov, end vi har i dag. Vores klode har nemlig brug for de areal, hvor naturen bare kan få lov at passe sig selv, uden nogen form for menneskelig indblanding. 

Verdens Skove er en naturorganisation, som netop kæmper for at bevare verdens skove. Det er især regnskoven, som de har fokus på. Her har du mulighed for at give et bidrag ved at købe et regnskovscertifikat. Et regnskovscertifikat er kort fortalt et certifikat, hvor du støtter med et beløb, som Verdens Skove så sender ned til et lokal naturorganisation, som tager sig af den praktiske del med bevaringen af regnskoven. Når du har købt et regnskovscertifikat påhttps://www.verdensskove.org/får du tilsendt en lille plakat med en fin illustration. 

Et regnskabscertifikat er også en oplagt gave til en, der har alt. Det er en super fin lille plakat, som kan pynte fint i hjemmet, samtidig med at den minder en om, at der er noget større derude, som det er vigtigt, at vi husker at passer ordentlig på, så vi sikrer at der er en fremtid til den næste generation.