To klassiske indretningsstile til det moderne hjem

Ordet ”moderne” dækker over mange ting. Det dækker blandt andet over kortere og længerevarende trends, ligesom at det også dækker over eksempelvis nationale eller aldersmæssige præferencer, som gør sig gældende over et tidsrum. Med andre ord er det svært at definere præcis, hvad der er moderne lige nu. Af samme årsag har vi også valgt to klassiske måder at indrette et hjem på, som samtidig er ganske moderne. Klassisk og moderne går ikke altid hånd i hånd, men alligevel er det to ord, som godt kan bruges i denne sammenhæng.

 

Med klassisk menes der nemlig, at det er indretningsstile, som kan komme og gå, men som samtidig har gjort sig gældende og har eksisteret over en længere periode. Altid vil der være ting og trends, som ændrer sig, og hertil tilføres ordet moderne. Med andre ord er de to forslag herunder baseret på indretningsstile, som aldrig slår fejl, men som altid hører ind i tidens indretning. Har du brug for yderligere inspiration, så er denne interiør-blog af NiceHome altid et godt bud.

 

Sort/hvid slår aldrig fejl

Er der en ting, som er ganske vist, så er det, at sort og hvid er den mest klassiske kontrast af alle. Ligeledes bringer denne kontrast masser af effekter med sig, netop fordi den åbner rummet op og tillader de små ting at poppe frem. Med en relativ sort/hvid-indretning er der nemlig stor mulighed for at hjælpe ens flotteste elementer frem i indretning. Har du eksempelvis et smukt maleri, så vil dette helt afgjort poppe ud – på den gode måde, selvfølgelig.

 

Sort/hvid-kontrasten er således en måde at indrette hjemmet på, som tillader de enkle farver og enkle elementer at dominere rummet. Derfor er denne stil oplagt til dem, som ønsker det simple hjem med større, smukke genstande. Derudover kan den rette udnyttelse af sort/hvid-kontrasten også hurtigt overbevise modstandere af netop denne kontrast.

 

Trends-indretningen kræver, at man følger med

En anden oplagt måde at indrette sig på er ved at følge modebladene. Dette er dog en tilgang til indretning, som kræver, at man har lyst til og energi til at følge med, i og med at tiderne ændrer sig ganske hurtigt. Hvad, der er moderne i dag, er sjældent moderne i morgen – og har du således malet en væg grøn, så skal den måske være lilla i morgen. Når det så er sagt, så er det også en form for indretning, som altid er et fremragende valg, hvis man gør det rigtigt, netop fordi den virkelig viser, at man har øje for indretningens mange aspekter.  

 

Denne indretningsstil er måske ikke så skudsikker for en ”utrænet indretter”, men ofte kan du finde blade, magasiner og blogge, som giver relativt enkle guidelines til tidens trends. Men som sagt så kræver stilen en særlig tilgang til sin indretning, netop fordi tiderne skifter. Dit hjem vil derfor være relativt omskifteligt, hvilket bør betyde, at du husker at have elementer i indretningen, som kan stå igennem de skiftende tider. Dette er typisk ting, som er mere tilbagetrukne, men stadig centrale i indretningen, og som passer til langt det meste.